Om oss

Vi vill genom den här sidan skapa säkrare, mer prisvärda och mer hållbara byggnationer i Sverige. Vi har absolut ingenting emot att privatpersoner plockar fram verktygslådan och genomför olika projekt. Tvärtom: det är roligt att bygga och det finns dessutom all potential att det ska bli billigare också.

Men, man tar också risker. Alla kan inte bygga och alla har inte de djupare kunskaper som krävs. Det gör att projekt dels tenderar att dra ut på tiden och dels också kosta mycket mer pengar än man budgeterat för. Utöver detta så kan det handla om osäkra lösningar som kan vara farliga att leva i. Det är där vi vill fungera som en broms.

Vi vill ge tips, råd och fakta om allt som rör bygg- och renoveringsfrågor. Vi kommer dels att visa hur du ska göra och dels också visa hur du inte ska göra – och när du ska plocka in professionell hjälp. Vi ska, helt enkelt, bidra till bättre, säkrare och billigare byggnationer i Sverige.

Att ta hjälp är en enkel väg till ett bättre resultat. Det handlar aldrig om att man ger upp – det handlar om att man inser sina begränsningar. Begränsningar som kan handla om tid – man kanske arbetar heltid – eller om den egna relationen – att leva i ett byggkaos är direkt tärande för kärlek och familjeliv. Vi ska gå igenom några detaljer som gör att du kan välja en säker byggfirma. Alla håller inte den kvalitet som man kan förvänta sig – och vi ska lära dig att skilja agnarna från vetet. Välkommen!