Kategorier
Bergvärme

Bergvärme – ett alternativ som kan passa i Stockholm

När man vill välja andra alternativ än vanlig el så finns fler alternativ. Bergvärme eller jordvärme kan tas ur marken i Stockholm och ge smidig värme.

Anders hade för 10 år sedan träffat en ny partner och de hade bott ihop nästan lika länge. De hade det fantastiskt bra, han och Anna. Det fanns bara en sak som de tjafsade om regelbundet. Huset som de bodde i värmdes nämligen upp med el. Något som hon inte gillade alls. Hon ville ha bergvärme som var betydligt bättre för miljö och plånbok.

Anders var ingen miljöhjälte och hade pengar så det räckte och blev över så just de argumenten bet inte på honom. Varför krångla med något som inte var ett problem var hans motto. Han förstod att förr eller senare så skulle han behöva ta tag i saken för husfridens skull men bara inte just nu.

Bergvärme är intressant och inne

Så började en ny kille på hans jobb. Anton, som han hette, var relativt nyutexaminerad som advokat och var intresserad av miljö och teknik. Så när denne började prata om bergvärme tänkte Anders att det var väl typiskt att det inte ens kunde vara lugnt på jobbet. Nu skulle han få tjatet från två håll.

Ganska snart kände dock Anders att bergvärme var vad man skulle kunna kalla även att vara modern. Det var något som han förstod. Så ju mer han lyssnade på Anton desto mer lockades han av tanken. Så en dag när sambon kom hem lade han fram idén om ett nytt projekt han skulle göra. Plötsligt var det hans idé att bergvärme i Stockholm var en självklarhet.