Kategorier
El

Så hittar du en certifierad elektriker Uppsala

Måste du dra ny el i huset i Uppsala eller behöver du fler eluttag i köket? Oavsett vilket kräver lagen att du tar hjälp av en certifierad elektriker.

Elarbeten är något som man som hemmafixare inte får utföra. Detta då felaktiga installationer kan leda till allvarliga olyckor och även dödsfall. Istället måste man ta hjälp av en certifierad elektriker. Det gäller även vid mindre arbeten som att installera infällda spottar i taket och extra eluttag.

De flesta elektriker har egna sajter där man via ett formulär enkelt kan kontakta dem och även skicka en kostnadsförfrågan. Man kan också använda sig av det sökverktyg som finns på Elsäkerhetsverkets webbplats för att hitta en certifierad elektriker. Gäller det installationer i ett badrum måste den elektriker man anlitar även inneha ett våtrumscertifikat.

Så mycket kostar det att anlita en elektriker i Uppsala

En elektriker tar betalt per timme och man brukar även få betala för materialet och den tid det tar för elektrikern att ta sig till och från uppdraget. Därför lönar det sig ofta att välja en elektriker som inte är baserad alltför långt bort. Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget men man ska ändå jämföra priser. Detta gör man enklast genom att begära in kostnadsförslag från två till tre olika firmor.

Innan man skriver avtal bör man kontrollera firman genom att be om referenser. En duktig elektriker i Uppsala kan ofta lämna ett flertal olika referenser från tidigare kunder. Ring upp flera av dem och inte bara en. Fråga om arbetet blev väl utfört och om elektrikern var pålitlig och utförde uppdraget inom utsatt tid.