Kategorier
Bygg

Trägrindar som håller år efter år

Att sätta upp trägrindar vid sitt hem är vanligt i Sverige. Med tanke på det svenska klimatet är det viktigt att man hittar trägrindar av riktigt bra kvalitet.

Trägrindar vid huset kan vara något av det svenskaste som finns. På en vanlig villagata kan man nästan vara säker på att hitta åtminstone ett hus som valt någon form av trägrind för att rama in entrén. Trägrindar går dessutom att variera i oändlighet. De kan måttanpassas och är därför något som passar vid de allra flesta typer av hus.

För att trägrinden ska hålla år efter år är det viktigt att satsa på en grind av god kvalitet. Trägrindarna måste vara stabila för att stå emot det väder som Sverige ofta bjuder på. De ska tåla tyngden av snö så väl som gassande sol under sommarmånaderna. För att detta ska vara möjligt krävs ofta en del omvårdnad men också att trägrindarna i grunden är gjorda av ordentligt virke.

Så tar man hand om sina trägrindar

En del väljer att måla sin trägrind. Detta ger ett väldigt klassiskt yttre till hemmet. Vita trägrindar är vanliga men på senare år väljer fler och fler att måla sina trägrindar i mer unika toner. Runt om i Sverige finns det idag såväl klargula som rosa grindar. Med lite fantasi kan grinden bli ett snyggt komplement till hemmets övriga inredning.

Om man väljer att måla sin grind ska man dock vara medveten om att grinden kommer kräva ett lager med ny färg med jämna mellanrum. Färgen på en trägrind blir nämligen sliten med tiden och har en tendens att flagna. Vill man slippa att måla om grinden ska man satsa på en ytbehandling som inte kan bli sliten. Att olja eller betsa grinden kan vara ett alternativ för den som vill slippa göra om arbetet så ofta.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: trägrindar.se