Kategorier
Bygg

Anlita en professionell firma för att bygga hus i Stockholm

Att bygga ett hus i Stockholm är ett stort projekt som du kommer att behöva anlita professionell hjälp för. Du kan använda dig av ROT-avdraget för detta.

Att bygga ett hus i Stockholm är en dröm för många. Staden har många fina områden, och det finns stor potential att bygga nya hus. Men var börjar man ens? Det finns så mycket att tänka på. För att bygga ett hus behöver du först någonstans att bygga det. Sedan måste du ansöka om bygglov om det inte redan finns. Därefter måste du bestämma vad för slags hus det ska vara. Det kan vara svårt att göra själv.

Som tur är finns det professionella firmor i Stockholm som kan hjälpa dig från grunden med allt vad det innebär att bygga hus. De hjälper dig med allt från att designa ditt hus, till att bygga det och sedan se till att allt är lagligt. Ett bra alternativ är totalentreprenad där en firma utför hela jobbet åt dig, så att du slipper att anlita ett flertal olika firmor. När du anlitar en firma för totalentreprenad tar de an sig hela projektet från början till slutet.

ROT-avdraget för att bygga hus i Stockholm

Att bygga hus i Stockholm kan såklart vara väldigt dyrt, även om du anlitar en firma för totalentreprenad. Det kan kanske kännas som att det vore billigare att anlita olika firmor för olika jobb, men sanningen är att det snabbt blir komplicerat. Det kan även bli dyrare i längden. Men med en totalentreprenad vet du redan från början kostnaden för projektet.

Som tur är kan du dessutom använda dig av ROT-avdraget, där du får ett avdrag på 30 % av arbetskostnaden. Du kan använda avdraget upp till 50 000 kronor per år, vilket är perfekt för att anlita en firma för en totalentreprenad. Materialkostnader ingår dock inte i ROT-avdraget.