Kategorier
Trädfällning

Säker trädfällning på Värmdö

Allt blir bättre när man sätter säkerheten först. Vad ska man tänka på när det gäller säkerhet vid trädfällning? Experterna på Värmdö kan snabbt hjälpa till.

Det är inte så lätt som man kanske tänker sig, att fälla träd. Det är en konst i sig, och det kräver erfarenhet och säkerhetstänk. Det är otroligt viktigt att ha kunskap innan man börjar fälla träd. Trädfällning är ett riskfyllt arbete. Såklart finns det olika sätt att fälla ett träd på, och det kan bero på om trädet är äldre, svagt eller har en delad topp.

Experterna som jobbar med trädfällning på Värmdö ser alltid till att fälla träd på det säkraste sättet. Man måste därför alltid börja med att titta på trädet och se hur det är format och vilket skick det är i. En del träd behöver fällas i etapper. Andra träd kan inte fällas på en gång med maskiner.

Det är alltid bäst att låta en expert fälla stora träd, även om du har fällt träd förut. Det kan snabbt gå illa om man har missat en detalj. Till exempel så kan ett murket träd falla lite hur som helst, och det kan orsaka stora skador om man inte är beredd på det oväntade. Det kan till och med vara farligt att fälla ett träd när det blåser åt fel håll.

Vid trädfällning granskar man till och med grenarna

En bedömning av trädet behöver göras innan det fälls. Kan det orsaka fara för omgivningen? Kan det fastna i andra träd när det faller? Det är oftast bäst att låta trädet falla i sin naturliga fallriktning. Även grenarna behöver tas med i beräkningen här. Ett träd kanske inte lutar, men är tyngre på ena sidan.

En nybörjare på trädfällning kanske tänker att det inte spelar så stor roll, men det är alltid farligt att vara oförsiktig och förhastad. Fysikens lagar gäller alltid. Varna alla i omgivningen innan ni börjar fälla trädet. Det är exempelvis bra att spärra av en närliggande väg så att ingen kan passera.

När det kommer till brytmån så är det viktigt att den inte är för bred, eftersom det gör trädfällning tung. Om brytmånen är för smal å andra sidan, så kan ni riskera att trädet faller okontrolllerat.