Kategorier
Bygg

Samverkansbalkar för ditt bygge

Ska du exempelvis bygga ett nytt lager, behöver du en bra stomme. Beställ allt från samma leverantör så får du en bra enhet. Du kan också komplettera ditt köp med enstaka samverkansbalkar.

Alla pelare och balkar har bärande funktioner. Balkar ligger horisontellt och bär upp exempelvis taket. En samverkansbalk är ofta ingjuten i betong, så att materialens effekter förstärker varandra. Vill du ha stora och fria ytor, är det extra lämpligt med samverkansbalkar i taket. Beställ både byggnadsstomme och extra balkar från ett expertföretag.

De tar ansvar för helheten

När du anlitar en entreprenadfirma till att exempelvis renovera badrummet tar de ansvar för att synkronisera allt. På samma vis är det med stommen till en mässhall eller annan lokal. Genom att du beställer allt från en och samma leverantör, tar de också ansvar för att delarna passar ihop och de ser till att funktionen är den bästa möjliga.

Det finns många delar i en konstruktion, och dessutom finns det balkar med olika egenskaper. Tittar man på en balk i genomskärning, ser man att den kan böja sig vid en viss belastning. Skickliga ingenjörer beräknar hur mycket varje balk tål, och ser till att den inte överbelastas och går sönder. Samverkansbalkar hjälper till att stötta upp.

Låt leverantören vara med och räkna på allt material så tidigt som möjligt i planeringen, så ökar chansen till ett riktigt perfekt resultat. Du får ett bygge som ser ut som du vill, och det får de funktioner som gör att de bärande delarna håller.