Kategorier
Bygg

Gammalt hus fick tillbyggnad gjord av byggfirma i Stockholm

När det kommer till gamla hus ska man vara försiktig med renoveringar och tillbyggnader. Här gäller det att få det nya att se ut som en del av huset. Något en byggfirma i Stockholm klarade.

Inga och Bertil var i färd med att renovera det gamla föräldrahemmet. Båda önskade en tillbyggnad på framsidan av huset som nu var fyrkantigt och tråkigt. Men skulle det förstöra husets charm?

För att vara på den säkra sidan kontaktade de en lokal byggfirma i Stockholm för att få råd. Förhoppningsvis kunde de även reglerna för tillbyggnad och säga om de behövde bygglov.

Byggfirman var hjälpsam och kompetent

En hantverkare kom och tittade på huset och lovade att se om bygglov behövdes. Något han kunde hjälpa dem med. Han föreslog att de kunde göra en mindre altan i anslutning till ytterdörren på framsidan. Byggnaden skulle ha fönster hela vägen runt som skulle vara spröjsade för att passa in i husets övriga exteriör. En fin liten farstukvist skulle leda ut från altanen till grusplanen på framsidan.

De fick veta att bygglov krävdes och fick hjälp av byggfirman med att ansöka om det. Under tiden som de väntade på svar gjorde hantverkaren ett kostnadsförslag.

Allt gick snabbare än de hoppats och ansökan hade gått igenom. Då allt var redo för start kom hantverkarna redan följande måndag för att börja.

Bara två veckor senare stod huset klart och för den som inte visste annat hade tillbyggnaden alltid varit en del av huset. Byggfirman hade gjort ett fantastisk jobb. Läs mer om byggfirma på denna webbsida: https://www.byggfirmastockholm.biz/