Kategorier
Bygg

Satsa på en byggsats för ditt hus

Vill du bygga ett hus själv men har inte kunskapen för att bygga ett lösvirkeshus? Idag är det många som satsar på en byggsats för hus. På det viset är det bara att sätta ihop huset som ett pussel.

Om du aldrig har byggt ett hus förut, men känner att du vill prova på det, så kan du välja en byggsats för hus. Det är precis som det låter och innebär att du får allt du behöver för att bygga huset, i de rätta längderna och kapningarna. När det började komma byggsatser så var det mestadels förråd och garage som det gick att börja med, samt en och annan gäststuga. Men idag kan du till och med köpa byggsatser för mindre villor, eller större fritidshus.

Byggsats att träna på

Det absolut billigaste sättet som du kan bygga hus på, är genom att själv bygga med lösvirke. Men därefter kommer byggsatserna. I en byggsats får du alla delar som behövs, men du får själv sätta ihop dem. Dock innebär det inte alltid att du får med precis allt. Ska du exempelvis sätta in badrum eller kök, så får du köpa allt sådant separat. Och det brukar även vara så att du får köpa till vissa ytskikt, som parkettgolv och takpannor. Vill du satsa på att bygga något större så är det klokt att börja med att bygga något mindre. Kanske ska du först bygga ihop ett förråd eller en gäststuga, och sedan ge dig på huvudbyggnaden.