Kategorier
Hus

Snabbt och prisvärt att bygga attefallshus i Stockholm

Skulle ni behöva ett större hus? Har ni plats på tomten kan ni bygga ett attefallshus på trettio kvadratmeter. Här kommer några tips för er i Stockholm.

Ett attefallshus går snabbt att bygga, dessutom är de snygga, nästan som små lusthus. Detta eftersom veranda arkitektfirma som räknas också har gjort attefallshuset till sin lilla älskling. Att bygga ett attefallshus går snabbt eftersom det inte behövs något bygglov. Det enda man behöver göra innan man kör igång är att skicka in en anmälan till byggnadsnämnden.

Men det gäller att inte bygga sitt attefallshus närmare än fyra och en halv meter från grannen. Detta för att man annars måste ha grannens medgivande. Ett attefallshus kan se ut på många olika sätt. Trots att det bara är trettio kvadratmeter stort kan man med smart design både få in kök, vardagsrum, sovdel och badrum med toalett. Men man bestämmer så klart själv hur man vill utrusta sitt attefallshus invändigt.

Hur mycket kostar ett attefallshus i Stockholm?

Det finns flera tillverkare av nyckelfärdiga attefallshus i Stockholm. Många har bra hemsidor där man kan se deras olika hus både in- och utvändigt. Där kan man också anmäla sitt intresse och be om ett kostnadsförslag. Ett seriöst företag kommer ut på plats för att undersöka tomten och möjligheterna för att bygga ett attefallshus.

Man går även igenom särskilda önskemål och diskuterar olika husmodeller. Därefter får man ett kostnadsförslag som man får ta ställning till i lugn och ro. Hur mycket det kostar att bygga ett attefallshus varierar beroende på modell, inredning och tillval. Men det brukar vara betydligt billigare än att göra en utbyggnad eller att köpa ett större hus. Läs vidare om attefallshus här: www.attefallshusstockholm.nu